Toolbox

Alle downloads die je hieronder vindt, stel ik gratis beschikbaar. Omdat ik geloof in de kracht van delen en inspireren! Mocht je er gebruik van willen maken, dan is alleen de naamsvermelding verplicht (zingevingopdekaart/Beatrijs Hofland).

Optie 1: klik op de knop 'download' onder de verschillende afbeeldingen en download het gewenste materiaal rechtstreeks op je computer

Optie 2: registreer je voor het besloten ledengedeelte van de website en je krijgt altijd toegang tot alle downloads en nieuws. 

mocht je de materialen toch op papier willen, bestel ze dan in de webshop.


In de toolbox:

Zoek de verbinding! Stuur een kaartje. Gratis te downloaden hieronder (via download button). Er volgen er meer in deze serie!

download alle kaarten:

Registreer je met e-mail adres om toegang te krijgen tot het besloten ledengedeelte van Zingeving op de kaart en ontvang een leuke korting van 20% op al je bestellingen (muv boeken)

Via directe download:

40 dagen onderweg naar Pasen

Een handig document met tekst en liedsuggesties en thema's voor de komende veertigdagen tijd. Om in een (beperkte) groep te delen, om individueel te bekijken en bespreken. Ook handig te printen als placemat en te gebruiken in de huiskamers door verzorgenden.  Download de pdf versie (2 pagina's) hieronder en beluister de 3 minuten meditatie Schuilen:

Boekenlegger

Alles anders dobbelsteen

Dobbelsteen Alles anders. Gesprekshulp met de volgende thema's:

  • Krachtbronnen: hou houd jij het vol?
  • Loslaten: wie of wat heb jij moeten loslaten?
  • Vasthouden: aan wie of wat hou jij je vast?
  • Geven en ontvangen: wat geef je/ontvang je?
  • Toekomst: waar zie je naar uit?
  • Alles anders: wat is er veranderd in je leven?

Download hieronder de dobbelsteen, print hem uit op stevig papier, plak eenvoudig in elkaar en: een goed gesprek gewenst!

Kalender 2021

Nieuwjaarskadootje: praktische jaarkalender met elke maand een mooie dichtregel en afbeelding. Als pdf formaat (liggend) te downloaden en printen.

Symboolwijzer

Je kunt de symboolwijzer gebruiken als eerste hulpmiddel bij verdriet en verlies. Als je ziek bent geworden, slecht nieuws hebt gehad, als je iemand verloren bent. Als je je werk kwijt bent, uit een scheiding komt of een moeilijke tijd doormaakt. In zo'n situatie kun je wel eens ook je eigen zekerheden kwijt zijn. De symboolwijzer helpt je iets terug te vinden van wat jou uniek maakt. Van de weg die je gaat, van de situatie waar je in beland bent. Je kunt hier misschien over praten en schrijven, maar soms is een beeld heel krachtig. Door een beeld of symbool te zoeken dat bij jou past, geef je jezelf letterlijk iets cadeau. Namelijk een deel van je eigen wezen, je talenten, je dromen of verlangens.

Zo kun je het gebruiken:

Kies tweemaal een symbool, op gevoel:

1. Eén die bij je huidige situatie past: 'zo is het met mij, zo voel ik me, dit heb ik meegemaakt.'

2. Eén die bij je wensen en verlangens past: 'zo mag het mij verder gaan, dit gun ik mezelf voor de toekomst.'

De symboolwijzer is te bestellen als mooie kaart op a-5 formaat met bijbehorende symbooltjes (12 stuks) in een doosje, via de webshop. De gebruiksaanwijzing staat op de kaart maar kun je ook hieronder downloaden:

Info/praatkaart post-covid revalidanten. In 5 stappen naar meer innerlijke ruimte:

Zakkaartjes zegen- en gebedsteksten

zegen- en gebedsteksten op zakkaart formaat. Handig om in gesprek en ritueel bij je te hebben. Download 4 varianten hieronder:

Evaluatietool om samen net je team of alleen terug te kijken op de afgelopen periode. Om daarna vol goede moed weer verder te kunnen. Met vragenlijst en scorekaart.
Kwartetspel Innerlijke ruimte. Naar de 5 themas van het diamant model van Carlo Leget. ' mag ik dan van jou...'.  Ook als echt spel in kunstof doosje beschikbaar via de webshop.
De aanwijskaart levensvragen. Om ook met mensen met een speaakbeperking in gesprek te blijven over wat er echt toe doet innhet leven.
Zingeving in teksten en inspiratie. Juist nu. Een weergave van mijn ontmoetingen en enkele werkvormen die ik toepas als geestelijk verzorger.

Meer weten over de routekaart of het e-book Zingeving op de kaart? Klik op de afbeeldingen hieronder:

Boekenleggers

Boekenleggers...daar kun je nooit genoeg van hebben. Gewoon, voor de leuk, sla ze op en print ze uit!