Zorg voor zingeving is de zorg voor je ziel. Grote woorden die veel te betekenen kunnen hebben in perioden van ziekte, crisis of verlies. Een geestelijk verzorger heeft aandacht voor levensvragen, voor die knelpunten die zich voordoen als het alledaagse of vanzelfsprekende verdwenen is. Het kan enorm verhelderen als er iemand is, die naar je luistert, die aandacht heeft voor jouw ervaringen. Iemand die je het volgende vraagt:

  • Wat houd je in het bijzonder bezig op dit moment?
  • Aan wie of wat had je steun in eerdere situaties?
  • Wie zou je op dit moment graag bij je willen hebben ter ondersteuning?

Deze beroemde drie vragen lijken op het eerste oog heel eenvoudig, maar wat een verschil kan het maken als er iemand is, die jouw situatie de moeite waard vindt om verder naar te luisteren.Ik bied een gespreksbegeling om de eigen bronnen van kracht te hervinden.Wat hierbij ook kan helpen, is het schrijven van je levensverhaal. In situaties van afscheid of ritueel, kan een geestelijk verzorger ook veel betekenen. Voor alle duidelijkheid: ik werk ongebonden aan een religieuze achtergrond dus voor iedereen ongeacht de levensovertuiging.  

Vragen of meer info

Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met u op.


Adres:
Dordrechtseweg 2, 4911 AB Den Hout (NB)

Telefoon:
+31(0)16 41175648

E-mailadres:
beatrijs.hofland@gmail.com

Volg mij:

LinkedIn

Download hier de algemene informatiefolder:

Interview Groenhuysen Blad 2019
Interview Groenhuysen Blad 2019

Tarieven


Consult € 75,00 exclusief BTW/ inclusief 21% BTW€ 90,75

MDO (PaTz): € 49,58, excl BTW/  € 60,00 incl BTW

Scholing € 60,00 excl BTW/ € 72,60 incl BTW

Reiskosten Kilometer € 0,16 excl/ € 0,19 incl BTW 


NB: U krijgt dit volledig vergoed als u 50 jaar of ouder bent of palliatieve zorg krijgt. Meer informatie: neem contact op met mij.

Referenties:

Geregistreerd bij: beroepsvereniging VGVZ (RING-lid)

samenwerking met: Centrum voor Levensvragen West-Brabant

vrijgevestigd geestelijk verzorger: Zingeving op de kaart

geestelijk verzorger bij: Stichting Groenhuysen

vrijwilliger bij: Inloophuis Poppy's Oosterhout

veelgestelde vragen

Voor wie is geestelijke verzorging bedoeld?

-Voor ieder die te maken heeft met lastige vragen. Als je leven niet meer vanzelf gaat. Als je ziek bent (geworden), als je verlies en verdriet ervaart.

Wordt het vergoed?

Ja, als je voldoet één van de volgende voorwaarden kan ik je een aantal keren kostenloos een consult aanbieden in de thuissituatie

  • je bent 50 jaar of ouder en verblijft thuis, of:
  • je ontvangt palliatieve zorg/bent in de palliatieve fase thuis

Verblijf je (langdurig of tijdelijk) in een zorginstelling, dan kun je altijd een beroep doen op een geestelijk verzorger. Informeer dan even bij de zorg of je behandelend arts.

voldoe je niet aan deze voorwaarden, dan kan je wel gesprekken aanvragen, maar betaalt deze zelf.

Kostenindicatie: 75 euro per consult (excl btw)

Hoe zit het met godsdienst en geestelijke verzorging?

Je eigen achtergrond en levensvisie staan centraal in ons contact.  Ik werk zelf ongebonden aan een godsdienst en begeleid mensen met alle mogelijke achtergronden en levensbeschouwingen. Er zijn geestelijk verzorgers die wel vanuit een bepaalde religieuze achtergrond werken en die ook dominee, pastor of imam bijvoorbeeld zijn. Is dit voor jou belangrijk, kijl dan eens op www.geestelijkeverzorging.nl voor verwijzingen.

Heb ik een doorverwijzing nodig?

Je hebt geen doorverwijzing van een zorgverlener nodig om een geestelijk verzorger in te schakelen. Iedereen kan direct in contact komen met een geestelijk verzorger. De gesprekken zijn bovendien vertrouwelijk. Wel kan een zorgverlener of huisarts doorverwijzen. Overleg met andere hulpverleners gaat altijd alleen met uw toestemming

Welke kwaliteit kan ik verwachten?

Ik ben opgeleid als protestants theoloog en werk religieus ongebonden als geestelijk verzorger bij een instelling voor ouderenzorg. Daarnaast ben ik geregistreerd bij de beroepsvereniging VGVZ als RING-lid. Ik houd me aan de kwaliteitseisen van die beroepsvereniging. Ik heb ruim 16 jaar ervaring als geestelijk verzorger in diverse instellingen (waaronder ziekenhuizen, ouderenzorg en revalidatiekliniek). Maar neem gerust contact met me op om te kijken of het voor jou ook werkt wat ik doe en of we elkaar kunnen vinden.

Wanneer schakel je een geestelijk verzorger in?

Als het leven zwaar valt en je daar met iemand over wil praten die deskundig is op het gebied van levensvragen. Kijk hieronder op de infokaarten speciaal voor jou als cliënt :

Voor professionals: wanneer verwijs ik naar een geestelijk verzorger?

Werk je als zorgverlener?

Zingeving is natuurlijk niet voorbehouden aan geestelijk verzorgers. Voor iedereen in de zorgverlening kan het de moeite waard zijn levensvragen verder te ontdekken.

Op mijn website Zorgenzin ontdek je hoe je zelf zingeving op de kaart zet. Met handige tips en tools die ook jou de aandacht geven die je verdient! Kijk op www.zorgenzin.nl