Crisis? Gelukkig is daar de geestelijk verzorger

06-06-2020
fotografie: Nick Franken
fotografie: Nick Franken


BERGEN OP ZOOM - Corona maakt ineens alles in het leven onzeker. Maar ook zonder virus snakken we in persoonlijke crises naar zingeving en houvast. Gelukkig is daar de geestelijk verzorger.

Franka van der Rijt 03-04-20, 14:30 Bron: BN DeStem

  • Beatrijs Hofland zag en voelde zijn paniek. Een ernstig zieke man die wist dat zijn dood nabij was. Niet zijn eigen sterven, maar het gevoel dat zijn vrouw ontredderd zou achterblijven, viel de man zwaar. Zie daar in zo'n situatie maar eens mee te dealen.

Praten met een geestelijk verzorger van het West-Brabantse Centrum voor Levensvragen kan dan helpen. De gesprekken die de man in zijn eigen vertrouwde omgeving voerde met Beatrijs Hofland, hielpen hem de onrust te verjagen.

,,Op een goede manier afscheid kunnen nemen van elkaar, is enorm belangrijk. Noem het rouwvoorzorg. Het is heel waardevol als mensen met meer rust en een gevoel van verlichting het levenseinde tegemoet zien", aldus Hofland die als (zelfstandig) geestelijk verzorger werkt voor het Centrum voor Levensvragen en zorgorganisatie Groenhuysen in Roosendaal.

Lees verder: https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/crisis-gelukkig-is-daar-de-geestelijk-verzorger~a8758755/?referrer=https://www.google.com/